ZAŠTO VERITAS - Veritas Prenatalni TestoviZašto Veritas?


Veritas Genetics je svetski lider u oblasti genetike i sekvencioniranja ljudskog genoma. Tehnologija WGS (Masivno paralelno sekvencioniranje) je “zlatni standard” u oblasti sekvencioniranja celog genoma, ciljanih i personalizovanih genetskih testova. Kompaniju je 2014. godine osnovao George Church, profesor sa Harvard Medical School, pionir u sferi sekvencioniranja DNK, sa grupom naučnika i vizionara, koji su učestvovali u projektu “Mapiranje celokupnog ljuskog genoma”, koji je kandidat za Nobelovu nagradu. Danas Veritas Genetics okuplja preko 125 naučnika, inženjera, genetičkih savetnika, koji pomeraju granice na polju genetskih testova, čineći ih dostupnim širom sveta. Veritas ohrabruje lekare i pojedince da donesu svesne odluke o stilu života, pružajući mogućnost da živimo zdravije, duže i kvalitetnije.

Prema izboru MIT-a

VERITAS GENETICS je svrstan u 50 PAMETNIH KOMPANIJA SVETA


Kompanija Veritas se treću godinu za redom našla na spisku 50 pametnih kompanija u svetu u izboru MIT-a. Nalazimo se u društvu kompanija poput: SpaceX, Amazon, Intel, Illumina, Aple, Microsoft, Tesla, Facebook, Oxford Nanopore… MIT je osnovan od strane Massachusetts Institute of Technology koji još od 1899. godine (punih 118 godina) analizira naučna i tehnološka dostignuća…

Medicinski i naučni tim:

George Church, PhD Founder, SAB Chairman

Profesor genetike na Harvardu i MIT-ju. Osnivač Wyss instituta za biološki inženjering na Harvardu.

Peter Blume-Jensen, MD, PhD

Pionir i naučni lider u oblasti personalizovane onkologije, ciljane onkološke terapije i istraživanju biomarkera. Trenutno na mestu direktora kompanije Xtuit. Nekadašnji rukovodilac u kompanijama Metamark Genetics, Daiichi Sankyo, Merck i Serono.

George Siber, MD, PhD

Bivši izvršni potpredsednik i načelnik naučnog sektora kompanije Wyeth, predavač na Harvard Medical School i institutu Dana Farber. Trenutno profesor na Johns Hopkins Medical School.

Scott Patterson, PhD

Nekadašnji izvršni direktor kompanija Amgen, medical Sciences i potpredsednik kompanije Proteomics. Trenutno potpredsednik Biomarker Sciences, pri Gilead Sciences, Inc.

Scott Parazynski, MD

Nekadašnji NASA astronaut i fiziolog, stručnjak za adaptaciju čoveka na ekstremne uslove. Profesor praktične nastave na Arizona State University. Razvoj proizvoda. Doktor medicine sa Stenforda.

Shamil Sunyaev, PhD

Profesor bipmedicinske informatike i medicine, Harvard Medical School. Načelnik odeljenja za računarsku genomiku. Genetičar u Brigham and Women’s bolnici. Pridruženi član Broad Instituta.

Hans Lehrach, PhD

Direktor emeritus Max Planck Institut molekularne genetike, CEO/CSO Dahlem Centre za istraživanje genoma i biologiju medicinskih sistema i osnivač Alacris Theranostics Gmbh.

Natasha Frank, MD, FACMG

Medicinski genetičar i lekar naučnik. Lekar u Brigham and Women’s Hospital. Vanredni profesor medicine, Harvard Medical School. Direktor VA Boston Genetic Service. Pridruženi član Broad Instituta.

Robert C. Green, MD, MPH

Medicinski genetičar i lekar naučnik. Lekar u odeljenu za genetiku Brigham & Women’s Hospital i Harvard Medical School. DireKtor Genomes2People istraživačkog programa. Pridruženi član, Broad Institute.


Menadžment

Mirza Cifric

Osnivač i izvršni direktor
Preduzetnik iz oblasti nauke. Bivši direktor AbVitro, direktor sektora razvoja FORMA Therapeutics.

Ann Merrifield

Posmatrač
Nekadašnja predsednica kompanije Genzyme genetics, predsednica Genzyme BioSurgery. MBA sa Dartmouth univerziteta.

Peter Parker

Direktor
Osnivač i direktor, LabCentral i predsednik Bostonske dijagnostike srca. 25+ godina iskustva u venture kapitalu iz oblasti životnih nauka.

Judith Li

Direktor
Partnerka u Lilly Asia Ventures. nekadašnja lekarka u McKinsey’s healthcare practice. MBA sa Harvarda. Diplomirala neurobiologiju na Harvardu.

Mirza Cifric

Osnivač i izvršni direktor
Preduzetnik iz oblasti nauke. Bivši direktor AbVitro, direktor sektora razvoja FORMA Therapeutics.

Preston Estep III, PhD

Osnivač i šef medicinskog sektora
Harvard Medical School, Church Lab PhD Direktor gerontologije – Personal Genome Project – Harvard Medical School.

Jonathan Zhao, PhD

Osnivač i generalni direktor, Azija
Svetski poslovni lider, prethodno zadužen za strategiju u Aziji i uvođenje novih proizvoda na tržište za kompanije Amgen i Pfizer. MBA sa MIT Sloan i doktor hemijskih nauka.

Douglas F Flood

Direktor prodaje i glavni savetnik
Nekadašnji potpredsednik za korporativni razvoj u JoLack korporaciji. Pravnik i advokat, Boston University Law School.

Tim Smith

Izvršni direktor
Nekadašnji potpredsednik kompanija Cimpress i Medullan. Bivši izvršni direktor True Office. Diplomirao na Cornell University. MBA diplomu stekao na University of Rochester.

Rodrigo Martinez

Direktor za marketing i dizajn
Bivši strateg prirodnih nauka u IDEO. Bivši direktor u Boston Consulting Group. Ko-osnivač Harvard Business School’s Life Sciences Project.

Dana Robin Semmel, MD

Direktorka laboratorije
Doktor medicine, University of Miami School of Medicine. Bivši asistent na Brown University School of Medicine.

Birgitte Simen, PhD

Potpredsednik za razvoj proizvoda
Zauzimala je visoke pozicije u kompaiji Roche Diagnostics. Doktor nauka sa Univerziteta u Čikagu, postdoktorske studje završila na Univerzitete Jejl.

Diego Martinez, PhD

Načelnik sektora bioinformatike
Nekadašnji senior analitičar u Joint Genome institutu. Postdoktorski stipendista Brod institut pri MIT-ju i Harvard.

Sharon Namaroff, CGC

Direktorka za odnose sa klinikama, Amerika
ABGC sertifikovana genetska savetnica sa licencom u 16 saveznih država i preko 17 godina iskustva u različitim kliničkim oblastima.

Birgit Funke, PhD, FACMG

Potpredsednik za kliničke poslove
Sertifikovani klinički molekularni genetičar i istovremeno vanredni profesor patologije na Harvard Medical School.